2009. november 2., hétfő

Ki kicsoda?


Karl Lagerfeld

Saját bevallása szerint 71 éves, de mások szerint 76, de semmiesetre sem egy otthonülő öregúr. Tervez a Chanel, a Fendi számára és saját neve alatt is fut kollekciója. Persze a fotózásról se feledkezzünk meg, sokszor fotózta már Claudia Schiffert.

Christian Lacroix

1987-ben nyitotta meg saját divatházát Franciaországban. A kollekciói ihletői a színház, bikaviadalok díszes torreádor ruhái és persze a folklór. 2007 óta együttműködik az Avonnal. Múltjában dolgozott a Hermésnél és Emilio Puccinál is.


John Galliano

Gibraltáron született, majd hatévesen családjával Londonba költözött, 1993-ban Párizsba települt és bemutatóit is ott tartja. A Dior előtt, a Givenchy számára tervezett. És saját neve alatt is jön ki kollekciója. Többek között az Osztrák-Magyar Monarchia is megihlette, éppúgy, mint a Szajna partján látott hajléktalan emberek.

Marc Jacobs

Az amerikai Marc Jacobs 1997 óta a Louis Vuitton kreatív igazgatója. Testét kb. harminc tetoválás díszíti, mint pl.: Spongya Bob, Simpson figura és számtalan színes csillag. A névéhez fűződik a Marc Jacobs ( ez így elég hülyén hangzik)és a Marc by Marc Jacobs.


Alexander McQueen


John Gallianot váltotta a Givenchynél, majd elindította saját kollekcióját. 1996 és 2003 között négyszer kapta meg az Év Brit Tervezője díjat.


Jean Paul Gaultier
A francia divat fenegyerekének nevezik. Az ő nevéhez fűződik Madonna csúcsos melltartója. Tervez a Hermés-nek, haute couture kollekciója és ready to wear kollekciója egyaránt létezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése